Ben bir avukat değilim ve bu yasal tavsiye olarak düşünülmemeli ama iki konu var: telif hakkı ve ticari marka.
İlk önce GPL. Bu Ubuntu'da kullanılan en kısıtlayıcı lisans kümesidir. Yeniden dağıtımınız büyük olasılıkla bir toplam dağıtım olarak sınıflandırılacaktır ( açık kaynak yazılımla birlikte sadece kapalı kaynak bir uygulama dağıtıyorsunuz). Bu GNU'da şöyle diyor:
GPL, diğer yazılımın lisansları ücretsiz veya GPL uyumlu olmayan durumlarda bile bir toplam oluşturmanıza ve dağıtmanıza izin verir.
Ancak, yazılımınız GPL yazılımına bağlıysa veya bunlara bağlanıyorsa, bir araya gelmez ve daha büyük sorunlarınız olur. Emin değilseniz bir avukatla konuşun, GNU ile konuşun ve FSF ile konuşun. Muhtemelen, nereye düştüğünüzü ve uymak için nerede olmanız gerektiğini tam olarak açıklayabileceklerdir.
Ayrıca kaynağı Ubuntu paketlerine sunmak için ayrı gereksinimleriniz olabilir, ancak Canonical'ın da bu gereksinime sahip olması koşuluyla yapmalısınız süresiz olarak iyi olmalısınız. Ama bir şey almadan önce bütün GPL SSS meselesini okuyun ... Ve tekrar, gerçek bir avukatla konuşun - internetteki bazı garip yeşil adamlarla değil - eylemlerinden tazminat istiyorsan.
Bir sonraki önemli konu Ubuntu ticari markasıdır . Kanonik, IP'sini koruyor ama çeşitli şeylere izin veriyorlar.
- Uygulamanızla birlikte bir yere yüklediğinizi belki bir sorun olmayabilir. Olabilir. "Ticari Markalarla ilişkilendir" i nasıl yorumladığınıza bağlı. Urgh, IP yasasından nefret ediyorum.
- Özel bir Ubuntu'yu uygulamanızla birlikte gönderebilirsiniz is bir sorun olabilir.
Her iki durumda da, yaptığınız herhangi bir şeyin Canonical'i kızdıracağını varsayarsanız, daha güvenli olacaksınız. Onlarla konuşun ya da yazılı olarak izin alın ya da debrandın. Yine, ücretli bir avukatın kulağı muhtemelen size burada yardımcı olacaktır.